Hoe gaat u te werk? Ongeval gemeen recht met een burgerlijk aansprakelijke?

Bent u het slachtoffer van een ongeval gemeen recht met een burgerlijk aansprakelijke partij? Bent u een verkeersslachtoffer of een slachtoffer van een ongeval veroorzaakt door een dier (bv. een hondenbeet) of een zaak?

Contacteer uw makelaar, rechtsbijstand of familiale verzekering. U verzoekt Dr. De Kock als uw raadsgeneesheer aan te stellen. Na goedkeuring zal het ereloon rechtstreeks ten laste genomen worden door de rechtsbijstandverzekering. Geniet u geen rechtsbijstand dan maakt u best zelf een afspraak.

Arbeidsongeval of beroepsziekte?

In geval van arbeidsongeval of beroepsziekte kan u te rade gaan bij de dienst arbeidsrecht van uw vakorganisatie. Uw vakbond is in deze materie onderlegd. Vaak maakt de dossierbeheerder voor u de afspraak. Als u niet aangesloten bent bij een vakbond maakt u de afspraak zelf.

Betwisting sociaal recht?

Hebt u een betwisting sociaal recht, bijvoorbeeld een discussie met de Federale Overheidsdienst Sociale Zaken, richt u dan tot de sociale dienst van uw mutualiteit. Sommige mutualiteiten nemen de kosten van deze procedure geheel of gedeeltelijk ten laste.

Een advocaat als aanspreekpunt.

Een advocaat is ook een prima aanspreekpunt. Op basis van een medisch deskundig verslag maakt uw advocaat een concrete schadebegroting op zowel van de morele schade als van het inkomstenverlies. In kleine schadegevallen wordt toepassing gemaakt van de Indicatieve Tabel.